Mermer-Masa

LAZ MERMER

Garanti Kapsamı

Doğal taş ürünlerin de ürün garantisi yoktur sadece işçilik garantisi vardır . Ürünlerle alakalı garanti kapsamı, hatalı plakanın tezgah veya evyenin sökülmesi ve yeni plakanın tezgahın evyenin montajı gibi uygulama faaliyetlerini kapsamaz. Ayrıca su tesisatı, elektrik tesisatı, duvar veya yer karosu dahil ancak bunlarla sınırlı olmamak üzere, tezgahın değişimi esnasında herhangi bir ilave veya destekleyici işçilik, onarım veya modifikasyonu da kapsamaz. Bu tür işlerin tümü tüketicinin sorumluluğundadır. Uygulamacı firma olarak kullanıcı hatalarından kaynaklı ve marka garanti kapsamında olan değişimler için işçilik ücreti tüketiciye yansıtılır. Tüketici bu şartlar altında aldığı ürünün hükümlülüklerini yerine getirmek zorundadır.

Mermer Tezgah

Mutfak tezgahı seçimi söz konusu olduğunda , klasik beyaz mermer birçok ev sahibi için en iyi seçenek olmaya devam ediyor. Mermer tezgahların bu kadar popüler olmaları şaşırtıcı değil – bu malzeme bin yıllar boyunca varlığını sürdürmektedir. Ünlü mimar S. Russell Groves , “Hangi türleri seçtiğinize ve nasıl kestiğinize bağlı olarak çok çeşitli doğal bir malzeme” diyor.

Kısacası mermer mutfağınız için mükemmel ve granit gibi diğer tezgah seçeneklerine nazaran uygun fiyatlı bir üründür.

Yapraksız bir metamorfik kayaç olan mermer, genellikle asitlere reaksiyona giren kalsiyum karbonattan (Tums gibi antasitlerde kullanılan aynı bileşen) veya magnezyum karbonattan oluşur.

Limon suyu veya sirke gibi asitli bir mutfak sıvısı, mermerin kaplanmasından sonra bile, yüzeyi hafifçe yemiş mat, beyazımsı bir iz bırakarak mermerin aşınmasına neden olur.

Ancak, dikkatli bir şekilde seçtiğiniz, ne bekleyeceğinizi bildiğiniz ve beyaz mermer tezgahlara özen gösterdiğiniz sürece, mutfak tasarımınız için ömür boyu sürecek güzel, işlevsel bir seçim olabilir .

Mermer Tezgah Modelleri

Uygulamasını yaptığımız birbirinden güzel Mermer Tezgah Modellerini sizlerde ev ve diğer yaşam alanlarınızda kullanabilir, istediğiniz renk ve model seçenekleri arasından projenize özel teklif talebinde bulunabilirsiniz.

Mermer evinize, ofisinize, iş yerinize lüks bir görüntü katmakla kalmaz, kaliteyi her an yanınız da hissedersiniz.

Onlarca renk ve desen seçenekleri arasından mutfak ve banyo tezgahlarınızı dilediğiniz gibi şekillendirebilirsiniz.

Mermer Tezgahı Bakımı

Binaların mermer tezgah ile uzun süre performans sergilemesi esastır. Ama asitler ve asit içerikli malzemeler yüzeyde iz bırakacaktır, limon suyu gibi. Fakat tezgahın yüzeyi cilalanmış ise bulaşık süngeri kullanılarak bu lekelerden kurtulunabilinir.

Cilalı bir yüzey değilse, iyi profesyonellere bırakılabilecek farklı aşındırıcılar ve teknik beceri gerektirir.

Mermerin iyi yanı, her zaman zımparalayabilmeniz veya cilalayabilmenizdir.

Ancak, mermer tezgah ile yaşamanın en iyi yolu, zamanla aşınma olacağını kabul etme

Mermer Tezgahı Artıları

1. Isı direnci

Mermer tezgahlar, ısıya dayanıklıdır ve onları sık sık yemek pişiren insanlar için keyifli bir yüzey oluşturur. Bu taş tezgahın ısıya dayanıklı olmasına rağmen, aşırı sıcaklığa dayanıklı olmadığını unutmayın. Mermerleri yakabilecekleri veya çizebilecekleri için, tencere ve tavaları yüzeylerine koymaktan kaçının; yüzeyde renk solması veya yanma riskini azaltmak için daima bir tencere tutacağı kullanın.

2. Sızdırmazlık işlemi

Mermerinizi cilaladığınız sürece, tezgahınız o kadar kolay lekelenmez. Mermer tezgahlar lekelerden, çizilmelerden ve diğer hasarlardan korumak için cilalanmalıdır. Mermer tezgahınızı kurulum sırasında cilalar ve ardından altı ayda bir bu işlemi yaparsanız, lekelere ve hasara karşı daha az hassas olurlar.

Beyaz ve açık renkli mermeri daha sık, her üç ayda bir civarında cilalamanızı öneririz. Pek çok insan kendi tezgahını cilalayarak maliyetlerden tasarruf etmenin bir yolunu bulurken ,diğerleri profesyonel yardım alır.

3. Dayanıklılık

Mermer, düzenli kullanımda bile zamansız ve güzel görünümünü zaman içinde oldukça iyi korur. Aşınma ve yıpranmayı gizlemek için harika bir yüzeydir. Tezgahın üzerine fazla ağırlık koymaktan kaçınmak isteyeceksiniz, çünkü bu mermerde çatlaklara neden olabilir. Mermer tezgâhınızı gerektiği gibi cilaladığınız, koruduğunuz sürece, ömür boyu kullanılabilir.

4. Kolay kesim

Mermerin, diğer birçok taş tipine kıyasla kesilmesi kolaydır, bu da yaratıcı olmak ve karmaşık şekil, boyut veya kenarlıkta bir tezgah tasarlamak isteyen insanlar için iyi bir seçenek haline getirir.

5. Geniş kullanılabilirlik

Mermer bulmak kolaydır. Mermerinizi ev geliştirme mağazalarından, özel mermer işletmelerinden, çevrimiçi olarak veya doğrudan bir taş ocağından satın alabilirsiniz.

6. Doğal olarak güzel

Mermer tezgahların en büyük avantajlarından biri, asla modası geçmeyen zamansız güzelliğidir. Mermer türlerinin çoğu güzel damarlanmaları nedeniyle göze çarpmaktadır. Birçok durumda damarlanma deseni mermerin kesilme şekli ile

Mermer tezgahı Eksileri

1. Gözeneklilik

Mermer çok gözeneklidir ve dökülmelere ve lekelere karşı savunmasızdır. Sıvılar oldukça kolay bir şekilde mermerin içine sızabilir, dökülen bir bardak meyve suyunu küçük bir hatadan büyük bir baş ağrısına çevirir. Sıvıların yanı sıra, asitli ürünler ve zerdeçal gibi rengine doygun baharatlar da mermer tezgah için sorunlu olabilir. Neyse ki, bazı lekeler zamanla kaybolacak ve çoğu tipik ev temizlik ürünleri ile temizlenebilir.

Mermer, kırmızı şarap, meyve suları ve yağlar dahil birçok lekeye karşı hassastır; bu nedenle, dökülenleri en kısa sürede silmeniz gerekir. Açık renkli lekelerle uğraşırsanız, birkaç damla amonyak ve ½ fincan hidrojen peroksit dökün ve temiz bir bezle lekeyi silin.

Çamaşır suyu gibi aşındırıcı ve asitli temizlik ürünlerinden kaçının , bunlar mermere zarar verebilir ve matlaştırabilir ve sızdırmazlık malzemesini daha az etkisiz yapabilir. Daha küçük lekeler için, bir parça kabartma tozu ve bir parça sudan oluşan bir macun oluşturun ve gece boyunca kalıntının üzerinde bırakın.

2. Aşındırma

Limon ve domates gibi asitli yiyecekler, mermerde bulunan kalsiyumla reaksiyona girer ve sızdırmazlık maddesini mermer yüzeyinden ( aşındırma olarak bilinen bir işlem ) çıkarır , bu da çizilmelere karşı daha mat ve kırılgan hale gelir. Gravür ışık belli bir yöne çarptığında mermerin farklı bir renkte görünmesine neden olur. Asitli yiyecekleri kullanırken veya keserken, aşındırma riskini azaltmak için bir kesme tahtası veya kasap bloğu kullandığınızdan emin olun.

Çizikler hakkında endişe duyuyorsanız, honlanmış bir yüzey cilalı bir yüzeyden daha iyi bir seçenek olabilir. Honlanmış mermer tezgahlar daha mat bir yüzey oluşturur ve aşınmayı daha az farkedilir yapar.

3. Maliyet

İnsanlar güzelliği nedeniyle mermere çekilir, ancak çok pahalı olabilir. İleri teknoloji ürünü alışveriş yapanlar, saygın Calacatta mermerini (altından bej ila koyu griye kadar değişen renkli, kalın, damarlı beyaz bir mermer) seçebilir ve daha sıkı bir bütçeyle alışveriş yapanlar, Carrara mermerini (daha yumuşak, mavimsi gri mermer ile seçebilirler).

Mermer Tezgah Fiyatları

Tezgah seçimlerinde bir çok tüketici kalite ve görselliğe önem verdiği kadar fiyatlara da son derece dikkat etmektedir. Mermer Fiyatları belki muhtelif ürünlere göre fiyat farkı oluşturan bir marka olsa da ürün kalitesi ve şıklığı ile sizlere yıllarca kalıcı görüntüsü ile geri dönüşü olan bir üründür.

Mermer Tezgah için bir çok farklı renk seçimi yapabilir ve Banyo Tezgahı , Mutfak Tezgahı veya yer zemini duvar kaplama gibi alanlarda farkınızı yansıtabilirsiniz.

Projenize göre Mermer  Metretül fiyatları değişiklik gösterecektir. Ortalama bir başlangıç fiyatı vermemiz gerekirse 750₺ den başlayan Mermer  MT fiyatları bulunmaktadır. Renge Free’ye Göre Değişmektedir. Yinede güncel fiyat alımı için bizi arayabilir ve projeniz için teklif alabilirsiniz.

 

Mermer Tezgah Renk Kartelası

Türkiye’de Mermer Çeşitleri

Afyon beyazı, Afyon kaplan postu, Bilecik pembe, Bilecik gül kurusu, Gölpazarı bej, Marmara beyazı, Kumru tüyü, Manyas beyazı, Karacabey siyahı, M. Kemalpaşa beyazı, Burdur kahverengi, Denizli traverten, Elazığ vişne, Süpren, Leopar, Milas Kavaklıdere, Ege bordo, Akşehir siyahı, Trakya graniti, Ayvalık graniti, Vize pembesi, Sazara sedef mermeri, Gemlik diyabazı, Söğüt beji mermeri, Çankırı serpantini, Kaman graniti, Toros siyah mermeri, Demirci oniks mermeri, Balıkesir oniks mermeri, Uşak yeşil mermeri, Uşak sarı mermeri, Uşak beyaz mermeri, Ege kahve mermeri, Yatağan pembe rüya mermeri, Taşçılar açık mermeri, Taşılar koyu mermeri

 

Mermer Tezgah Özellikleri

Mermer Nedir?

Genel anlamda mermerler; kalker (CaCO3) ve dolomitik kalkerlerin (CaMg(CO3)2) ısı ve basınç altında metamorfizmaya uğrayarak, tekrar kristalleşmesi sonucunda yeni bir yapı kazanmalarıyla meydana gelen taşlardır.

Endüstriyel anlamda; kesilip parlatılabilen ve ticari değeri olan her türlü kayaç, mermer olarak adlandırılmaktadır. Petrografik olarak mermerler; masif, kabaca tekdüze irilikte (geçirdiği metamorfizma şekline göre) kalsit kristallerinin arasında boşluk bırakmaksızın dirildiği bir mozayiktir.

Mermer kalker olarak anılan kireçtaşının metamorfizma geçirmesinden oluşmuş sert bir kayaçtır. Bu genel metamorfizma, oldukça derinlerde şiddetli basınç ve sıcaklığın etkisiyle olmaktadır.

Mermerin esasını oluşturan kalker kalsit kristallerinden oluşmaktadır. Kalsit, kalsiyumlu taşların değişmelerinden, karstik bölgelerdeki çökeltilerden meydana gelir.

Mermer bu kalsit kristallerinin sıkışması sonucu meydana gelir. Basınç ve sıcaklık altında kristaller arasındaki boşluklar ortadan kalktığından, kalkere göre daha sert bir yapıya sahiptir. Mermer Madenleri Ülkemiz eski dünya toprakları üzerinde yer almasından ötürü pek çok değerli madene sahiptir.

Ne var ki günümüzde mermer sanayinde lider ülke İtalya’dır ve bu sanayi kolundan çok büyük gelir elde etmektedir.

Az billurlu ve ışık geçirmeyen mermerler

Marmara adası “beyaz-gri”, Gebze (elma çiçeği), Afyon (şeker, sarı, kaplan postu), Bilecik (pembe), Ankara (bej ya da damarlı), Hereke (Hereke pudingi), Kırşehir (zeytin yaprağı, sedef), Kütahya (Antep fıstığı rengi), Geyve (maun), Kayseri (siyah), İzmir (beyaz).

Çok billurlu, damarlı ve ışık geçirgen oniksler

Akik ve albatr cinsi. Seben-Bolu (beyaz, yeşil fonlu), Söğüt-Bilecik (yeşil, sarı, çaltıtaşı), Yunus Emre-Eskişehir (kahverengi), Turhal (yeşil, sarı), Tokat (yeşil), Salanda-Nevşehir (yeşil).Kalsiyum karbonatlı suların bıraktığı, yapıları delikli çökeltilerden oluşan pamuktaşları Afyon (sarı), Denizli (sarı), Kütahya (açık kahverengi), Maliköy (beyaz), Pamukkale (beyaz).

İyi kenetlenmiş billuru çok sert taşlardan oluşan diyabazlar Gemlik (yeşil).

Bu detayların dışında mermer; lüksün ve kaliteli yapıların bir simgesidir. Zamana meydan okuyan fiziksel yapısı ve göz alıcı işçilikleri ile kendisini ön plana taşıyan bir taştır.

Mermer Çeşitleri

Türkiye dünya jeolojik evrimine en önemli verileri sağlayabilecek çok önemli noktadadır; kayaçların jeolojik evrimi ve tektonik gelişimi nedeniyle mermer açısından son derece büyük bir potansiyel gösteren metamorfik masifler yoğun olarak bulunmaktadır.

Bu masiflerde çok geniş alanlar kaplayan mermerler mevcuttur. Mermer bölgelerinde mermer yatakları durumlarına göre açılan üretim ocaklarından geometrik şekillerine özen gösterilerek bloklar halinde çıkartılan parçalar, mermer işleme atölyelerinde / fabrikalarda levha (plaka) haline getirilmektedir. Silme ve cilalama işlemini takiben, mermerler kullanılacak yerin özelliklerine göre boyutlandırılmaktadır.

Avrupa’da dekoratörlerin işini kolaylaştırmak amacıyla daha çok renge göre bir sınıflandırılması yapılan mermer, ülkemizde çoğunlukla çıkarıldığı coğrafi bölgelere göre adlandırılmaktadır. Halen ülkemizdeki mermer çeşitleri 100’ün üzerindedir.

 

Diğer Tezgah Markaları 

Sohbet Başlat
Merhaba Nasıl Yardımcı Olabiliriz?
Call Now Button